otrdiena, 2008. gada 26. februāris

Raimonda Paula dziedāšanas svētki (ģenerālmēģinājums)

Nedēļas nogalē arēnā Rīga noskatījos Raimonda Paula dziedāšanas svētku ģenerālmēģinājumu. Tā kā tas bija ģenerālmēģinājums Arēna nebija izpārodta, vidū bija daudz brīvu vietu un augšējie sektori arī bija ciet. Mani tracināja skatīties uz tukšo vidu, bet pati jau vainīga, ka nepamodos pietiekami laicīgi un nenopirku biļetes uz īsto koncertu, kur vismaz televīzijā vidus izskatījās pilns un arī augšējie sektori bija izpārdoti.
Vēl es izjutu ekrānu trūkumu, mākslinieku tuvplānus varēju skatītes tikai otrā dienā televīzijā. Ja jau operatori cītīgi braukāja ar kamerām, tad varēja, parādīt augšā uz ekrāna arī bildi nevis tikai dziesmu tekstus. Pietiktu ar divām rindiņām dziesmu teksta (4 vietā) šī koncerta video attēla titros.
Tā kā tuvplānu nebija un es sēdēju diezgan tālu, neatlika nekas cits kā lasīt dziesmu tekstus. Un tad nu varēja novērtēt dziedātā un rakstītā teksta neatbilstības.
Jautri man likās tas, ka visās dziesmās, ko dziedāja Normunds Rutulis vismaz vienā vietā teksti atšķīrās. Laikam jau viņam patīk pārdzejot tekstus.
Vēl jautri bija tas, ka diriģents aicina dziedāt "Mazs brūns jēriņš", bet dziesmu teksta uz ekrāna nav. Vismaz es šai dziesmai tekstu nezinu, tā kā gribēdama nevarēju padziedāt. Cerams, tas tika novērsts īstajā koncertā.
Tagad par pozitīvo.
Koris skanēja fantastiski labi un iespaidīgi. Un ticiet man televīzijā tas nebija ne tuvu tik iespaidigi kā dzīvē. Korī bija ļoti labas vīru balsis, kas nemaz nav tik tipiski. Paldies visiem koristiem un diriģentiem.
Tagad par solisitem.
Joprojām turpinu jūsmot (skat. atsauksmi par Les Miserables) par Jāni Apeini.
Protams jāpiemin arī Andris Ērglis (jā jā arī man viņš patīk).
Un arī visi pārējie solisti, jo viņi visi tiešām bija līmenī.
Vēl jāatzīmē ļoti labie maestro dziesmu pieteikumi.
Tā pa īstam šis koncerts mani paņēma tikai pašās beigās, bet varbūt tas šoreiz nav rādītājs, jo biju nedaudz apslimusi.

Tagad jāgaida dziesmusvētki un jāsāk domāt uz kuriem koncertiem iet (lai nenoguļu kā šoreiz), jo jau no 15. marta varēs iegādāties biļetes. Vienīgi žēl, ka jauniešu koru koncerts (ar solistiem un estrādes dziesmām) šoreiz nav paredzēts.

1 komentārs:

Anonīms teica...

R.Paula dziedāšanas svētkus gan nesanāca noskatīties, bet šo komentāru rakstu, jo kā viens no solistiem šeit bija pieminēts Jānis Apeinis, par kuru arī es ļoti jūsmoju. Protams īstā vieta viņam ir nevis šādos dziedāšanas svētkos, bet gan uz operas skatuves. Ja patīk Apeinis, noteikti iesaku aiziet uz izrādēm Bohēma, Madama Butterfly vai Augļu koks ir Jāzeps. Nožēlot nenāksies. Un protams piekrītu atsauksmēm par mūziklu Les Miserables. Nejauši uzdūros linkam, kur viņš dzied Žavēra āriju preses konferencē.
http://www.spoems.com/video_NaHnTh5oJMM.html